Bryggelogg 31. Januar 2015

Sekretæren er denne kvelden ute på sjøen (jobber som skipper på en båt) så loggen her ble skrevet i etterkant.

Roar og Jan-Tore  møtte opp til frosset vannledning. Hadde vært en ekstrem kulde periode pluss litt sløvhet fra oss sist vi forlot gjorde at vi måtte til med varmepistol før brygging kunne ta til.

Dette var en ganske produktiv kveld da vi både fikk brygget Austein Pale Ale vår egen versjon av en APA. Samt tappet Yttersia øl fra 3 januar på flasker med grønn kork.

oppskrift: også denne hentet fra Norbrygg sitt forum.

 Austein Pale Ale
Malt & sukker
5800 gram  100 %      Castle pale malt   7-9 EBC

Vann
14,5 liter til innmesking
26   liter til skylling

Meskeskjema
90 min    67 ºC

Humle
80 gram    Cascade 6,7 % alfa  hel koketid 90 min
40 gram    Cascade 6,7 % alfa  hel koketid 15 min
50 gram    Cascade 6,7 % alfa  hel koketid  5 min
50 gram    Cascade 6,7 % alfa  hel tørrhumle i sekundærkar

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:   Wyeast 1056

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring                6   dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring        7   dager ved 20 ºC
Lagring                                                     120 dager ved 15 ºC

Etikett:

Austein Ale

 

Denne ble tappet på flasker med hvit kork den 15 februar 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *