Sekretæren er denne kvelden ute på sjøen (jobber som skipper på en båt) så loggen her ble skrevet i etterkant.
Roar og Jan-Tore møtte opp til frosset vannledning. Hadde vært en ekstrem kulde periode pluss litt sløvhet fra oss sist vi forlot gjorde at vi måtte til med varmepistol før brygging kunne ta til.
Dette var en ganske produktiv kveld da vi både fikk brygget Austein Pale Ale vår egen versjon av en APA. Samt tappet Yttersia øl fra 3 januar på flasker med grønn kork.
oppskrift: også denne hentet fra Norbrygg sitt forum.
Austein Pale Ale
Malt & sukker
5800 gram 100 % Castle pale malt 7-9 EBC
Vann
14,5 liter til innmesking
26 liter til skylling
Meskeskjema
90 min 67 ºC
Humle
80 gram Cascade 6,7 % alfa hel koketid 90 min
40 gram Cascade 6,7 % alfa hel koketid 15 min
50 gram Cascade 6,7 % alfa hel koketid 5 min
50 gram Cascade 6,7 % alfa hel tørrhumle i sekundærkar
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 ºC
Lagring 120 dager ved 15 ºC
Etikett:
Denne ble tappet på flasker med hvit kork den 15 februar 2015.