Bryggelogg 3.1.2015

Vi har i 2015 startet en ny æra i Austein Mikrobryggeri. Med inntog av vår tredje brygger John så har vi begynt å notere ned ting vi gjør. Alt kommer nok ikke til å komme ut hit, men internlogg kan fritt leses ved ett besøk hos oss.

Den 3. januar: Dette er ordrett ut av logg skrevet av sekretær.

Samling i Kvalitetssjefens lokale. Brygging av Austeinpils.(Yttersia øl)

Tilstede: Kvalitetssjef (Jan-Tore), Bryggerimester (Roar) og nykomling sekretær og grafiker (John)

Brygging foregår i rolige former, med løsning av diverse verdensproblemer, men mest de som anrører vårt distrikt. Mens vi brygger foregår også konsumering av tidligere brygg da vi oppdaget at vi hadde litt lite tomflasker. ‘

Brygget ferdig 01.30 Rydding gjenstår.

Varelager blir talt opp og notert ned for å prøve å unngå dobbeltkjøp i fremtiden,

Under telling ble det også servert cognac fra små glass. Noe som førte til ett lite veddemål om hvem som blir best av TIL-RBK i tippeligaen 2015.

Roar er vist skyldig 1 flaske god cognac til hver av de andre.

Alle gikk hver til sitt klokken 02.30 alle var enige om at det hadde vært en fin bryggekveld.

 

Ekte Yttersia øl

Vi må innrømme at vi har hentet denne oppskriften fra Norbrygg sitt forum.

Vi gjør ca som beskrevet under. Brygget på BB30. Mens vi venter på nytt utstyr.

Malt & sukker

4700 gram 94 % Pilsnermalt

150 gram 3 % Münchenermalt

150 gram 3 % Carapils

 

Meskeskjema

40 min 60 gr C

40 min 70 gr C

 

Humle

70 gram Saaz 4 % alfa hel/pellets koketid 60 min

35 gram Saaz 4 % alfa hel/pellets koketid 20 min

25 gram Saaz 4 % alfa hel/pellets koketid 2 min

 

Koketid

Total koketid vørter: 60 min

 

Gjær

Wyeast Danish Lager

 

Gjæringstemperatur og -tid

Gjæring/primærgjæring 30 dager ved 10 gr C

Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 10 gr C

Lagring 30 dager ved 4 gr C

 

Etikett:

yttersiaøl1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *